Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 20 maja 2024 17:16
Reklama
Reklama

Prawdziwa wołowina, świeże warzywa, bez chemicznych dodatków. To właśnie Bloodburger

Prawdziwa wołowina, świeże warzywa, bez chemicznych dodatków. To właśnie Bloodburger
Burgery z prawdziwej wołowiny, ze świeżymi warzywami i bez chemicznych dodatków. To właśnie Bloodburger z Kędzierzyna-Koźla.

Mieszkańcy Kędzierzyna bardzo polubili food trucki, o czym świadczy wysoka frekwencja na odbywających się rokrocznie zlotach. Jeden z nich serwujący wyśmienite burgery można znaleźć cały czas w tym samym miejscu – na parkingu koło Media Expert przy ulicy Kozielskiej.



O burgerach dopasowanych do grupy krwi klientów, o wołowinie zawierającej tylko 8 procent tłuszczu i o najbliższych planach rozwoju opowiada Daniel Barteczko właściciel firmy.

- Proszę opowiedzieć, w czym tkwi sekret waszych burgerów i co wyróżnia was od konkurencji ?

- Krótko mówiąc dobre bułki, świeże warzywa i najlepsze mięso. Od samego początku postawiliśmy na wysoką jakość produktów. Sercem burgera jest mięso, a to musi być u nas najlepsze. Oczywiście świeżość produktu jest tutaj kluczowa, ale my idziemy dalej i cyklicznie w akredytowanym laboratorium sprawdzamy mięso pod kątem zawartości tłuszczu. Żartobliwie mówiąc, dzięki badaniom zawartości mięsa w mięsie wiemy, że nasza wołowina ma co najwyżej tylko 8 procent tłuszczu i myślę, że jest to jedna z głównych rzeczy które wyróżniają nas od konkurencji.



- Zazwyczaj food trucki kojarzą się jednak z szybkim i często niezdrowym jedzeniem. Podobno u was jest trochę inaczej?

- Oczywiście pewnych skojarzeń się nie zmieni i rzeczywiście jest to fast food. Staramy się jednak go przedstawić trochę w innym wydaniu, ponieważ unikamy chemicznych dodatków i bardzo dbamy o jakość oferowanych produktów. Po pierwsze, jak już mówiłem, mięso wybieramy tylko od sprawdzonych dostawców, których również, nie z obowiązku, ale sami dla siebie, sprawdzamy. Po drugie, bułek nie kupujemy w markecie tylko są one codziennie wypiekane na miejscu w lokalnej piekarni. Nie serwujemy również klientom żadnych wzmacniaczy smaku ani żadnych innych chemicznych dodatków. Wychodzę z założenia, że skoro sam w domu nie używam takich rzeczy, to dlaczego miałbym je dodawać do jedzenia swoim klientom. Co więcej, staramy się zadbać o to, żeby nasze burgery były jak najzdrowsze i dlatego są one wyłącznie przyprawiane unikalną mieszanką ziół oraz solą morską lub himalajską.

- Proszę wyjaśnić, o co chodzi z tymi grupami krwi i burgerami, które mają być do nich dopasowane?

- Oczywiście, jak już mówiłem, burgery zaliczają się do fast foodu, który jest przecież kaloryczny. My zadbaliśmy jednak o to, aby zachować odpowiednie proporcje białka, węglowodanów i tłuszczu. Chodziło o to, aby znaleźć odpowiednią równowagę oraz właściwe dobranie dodatków. Współpracujący z nami dietetyk starannie dopasował je wszystkie tak, aby były jak najlepiej dopasowane do posiadanej przez nas grupy krwi.



- Na pewno wiele osób interesują prace budowlane odbywające się obecnie za pana food truckiem. Proszę wyjaśnić, z czym są związane?

- W związku z dużym zainteresowaniem naszymi burgerami, otworzymy punkt stacjonarny, który będzie działał przez cały rok. Niestety, w przypadku food trucka w okresie zimowym byliśmy mocno uzależnieni od pogody i dlatego, jeśli się uda, to z końcem tego lub na początku przyszłego zaprosimy państwa do nowego lokalu.

- Czy planuje Pan jakieś zmiany w ofercie w związku z rozwojem?

- Koneserów wołowiny pragnę uspokoić, że nadal będziemy się specjalizować w tym kierunku, ale na pewno większy lokal pozwoli nam na rozszerzenie oferty. Wprowadzimy także menu dla dzieci, ale nie chcę zdradzać teraz wszystkich szczegółów, niech to będzie też małą niespodzianką.

- Podobno można skorzystać u Was z wyjątkowej wakacyjnej promocji?

- Zgadza się, zarówno stałych, jak i nowych klientów, zapraszamy do skorzystania z dwóch atrakcyjnych promocji. Pierwsza, w której można otrzymać darmowe frytki, skierowana jest do osób posiadających Facebooka: KLIKNIJ

Druga promocja dotyczy burgerów Ab RH+ z wołowiną, sałatą lodową, ogórkiem i czerwoną cebulką, które teraz są dostępne w cenie tylko 12 zł za małego i 19 zł za dużego burgera.



Bloodburger

Godziny otwarcia:

Poniedziałek – czwartek: 12:30- 21:00

Piątek, Sobota: 12:00-22:00

Niedziela: 15:00-21:00

Tel. 507117066

Ul. Kozielska 48 (koło Media Expert)

Kędzierzyn-Koźle

www.facebook.com/bloodburger


2

2

3

3

blood burger food truck

blood burger food truck

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

29570378_2234502500110475_8297064754439445259_n

29570378_2234502500110475_8297064754439445259_n

DSC_0848

DSC_0848


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
PRZECZYTAJ