Nowe zasady żywieniowe w szpitalu zaczęły obowiązywać 1 września. Placówka nie ma własnej kuchni. Posiłki dostarcza zewnętrzna firma cateringowa. Ich jakość została znacznie poprawiona.
- Posiłki zostały bardziej zróżnicowane do indywidualnych potrzeb. Codziennie do śniadania i kolacji pacjent otrzymuje dodatek białkowy do pieczywa (w zależności od jednostki chorobowej), którym może być: wędlina, twarożek, serek waniliowy, parówki, ser żółty, serek do kanapek, przeróżne pasty, jajka, sałatki z makaronem lub ryżem oraz dżem lub miód wraz z jogurtem. Do tych posiłków w niektóre dni przewidziany jest również dodatek warzywny. Natomiast Pacjenci chorujący na cukrzycę otrzymują codziennie dodatek warzywny do każdego śniadania oraz drugie śniadanie (jogurt naturalny lub owoc). Obiad składa się z zupy, drugiego dania oraz kompotu - informują przedstawiciele szpitala.
Placówka opublikowała także zdjęcia przykładowych posiłków, które w ostatnim czasie otrzymali pacjenci:
Napisz komentarz
Komentarze