W piątek na kozielskiej przystani „Szkwał” impreza oficjalnie otwierająca sezon rekreacyjny na Odrze. Oczywiście wszystko będzie kręcić się wokół łodzi, kajaków i statków. Nie zapomniano też jednak o uciechach dla podniebienia, o które zadbają uczniowie z klas gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Koźlu. „Bigos bosmana” już się gotuje.
- Recepturę tego bigosu zdradził nam pewien stary wilk rzeczny. Podobno kiedyś żaden marynarz nie chciał płynąć z Koźla do Szczecina, jeśli na pokładzie nie było całego kotła tego specjału – śmieją się uczniowie z Zespołu Szkół nr 1.
Bigos nie będzie jedyną potrawą, którą zamierzając zaserwować młodzi adepci sztuki kulinarnej. Degustacje będą darmowe. Impreza rozpoczyna się o godz. 17.
- Upichcenie dobrej potrawy wymaga nie tylko wyczucia smaku, ale i serca, które wkładamy w naszą pracę. Myślimy, że wszystkie potrawy przypadną do gustu naszym gościom – zapraszają uczniowie.
Reklama
Uczniowie warzą już „bigos bosmana” na jutrzejszą imprezę na „Szkwale”
- Grzegorz Stępień
- 07.05.2015 09:40
Data dodania:
07.05.2015 09:40
Napisz komentarz
Komentarze