Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
sobota, 23 listopada 2024 22:20
Reklama
Reklama
Reklama

Uczniowie warzą już „bigos bosmana” na jutrzejszą imprezę na „Szkwale”

W piątek na kozielskiej przystani „Szkwał” impreza oficjalnie otwierająca sezon rekreacyjny na Odrze. Oczywiście wszystko będzie kręcić się wokół łodzi, kajaków i statków. Nie zapomniano też jednak o uciechach dla podniebienia, o które zadbają uczniowie z klas gastronomicznych Zespołu Szkół nr 1 w Koźlu. „Bigos bosmana” już się gotuje.

- Recepturę tego bigosu zdradził nam pewien stary wilk rzeczny. Podobno kiedyś żaden marynarz nie chciał płynąć z Koźla do Szczecina, jeśli na pokładzie nie było całego kotła tego specjału – śmieją się uczniowie z Zespołu Szkół nr 1.

Bigos nie będzie jedyną potrawą, którą zamierzając zaserwować młodzi adepci sztuki kulinarnej. Degustacje będą darmowe. Impreza rozpoczyna się o godz. 17.

- Upichcenie dobrej potrawy wymaga nie tylko wyczucia smaku, ale i serca, które wkładamy w naszą pracę. Myślimy, że wszystkie potrawy przypadną do gustu naszym gościom – zapraszają uczniowie.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
PRZECZYTAJ