Kolejny punkt Cukierni Godyla został właśnie otwarty na osiedlu Azoty. Do sklepu dostaniemy się przez Salonik Prasowy znajdujący się w ciągu pawilonów przy ul. Witosa 1.
Lokalizacja ta została wybrana między innymi na prośbę mieszkańców, którzy zarówno osobiście w działających już sklepach, jak i poprzez media społecznościowe zgłaszali, w których częściach miasta chcieliby móc robić zakupy. Część z proponowanych lokalizacji wpisała się w strategię przedsiębiorstwa zatrudniającego w samym Kędzierzynie-Koźlu już ponad dwudziestu pracowników i tym sposobem punkty Cukierni Godyla możemy spotkać prawie we wszystkich częściach miasta.
Punkty znajdują się obecnie w Galerii Odrzańskie Ogrody, na osiedlu Piastów (ul. Krzywoustego 16A), przy ul. Wojska Polskiego 10 w Śródmieściu, przy ul. Piastowskiej 4 i 24 Kwietnia 2 w Koźlu oraz na Pogorzelcu przy ul. Piotra Skargi 17, w okolicy Urzędu Skarbowego.
Chleb kukurydziany, pieczywo dla cukrzyków, chleb swojski ze smalcem
Piekarnię-Cukiernię Godyla wyróżnia bardzo bogaty wybór pieczywa. Począwszy od chleba tradycyjnego, w firmowych sklepach można dostać też chleb kukurydziany, z mąką dyniową, razowy, graham i orkiszowy. W cukierniach dostępne jest pieczywo dla cukrzyków, chleb krajan, szwajcar z twarożkiem, tygrysek z siemieniem lnianym, a prawdziwym hitem jest chleb swojski ze smalcem. Pieczywo robione jest na naturalnym zakwasie, dzięki czemu charakteryzuje się wyjątkowym smakiem oraz bogactwem składników pro-żywieniowych.
Torty
Czekoladowa rozkosz, tort szwarcwaldzki, czy ten na bazie ciasteczek Oreo, to tylko część z propozycji Cukierni Godyla. Dostaniemy tam torty na każdą okazję i taki jaki sobie tylko zażyczymy. Wybrać można bazę kremową albo śmietanową tortu, jego wielkość i kształt oraz rodzaj biszkoptu (jasny, ciemny, mieszany).
Kołocz śląski z Cukierni Godyla
Produkt ten posiada unijny certyfikat jakości. Jest to wyrób regionalny, który powstaje na bazie odpowiedniej receptury. Posypka do kołocza musi być układana ręcznie i robiona jest na prawdziwym maśle a nie na margarynie. Kołocz śląski z Cukierni Godyla posiada specjalne oznaczenie z Unii Europejskiej gwarantujące najwyższą jakość produktu.
Ciasta
We wszystkich punktach codziennie dostępny jest wyjątkowo duży wybór ciast. Do ich produkcji wykorzystywana jest duża ilość owoców oraz starannie wyselekcjonowanych naturalnych produktów od sprawdzonych dostawców. Cukiernicy z firmy Godyla nie są zwolennikami masowej produkcji przemysłowej, dlatego wszystko wytwarzają w tradycyjny rzemieślniczy sposób z najwyższej jakości surowców.
Rzemieślnicze Lody
Cukiernie Godyla słyną też z lodów własnej produkcji, do których wyrobu używane są lokalne produkty. Klienci chwalą sobie wielkość porcji lodów, ponieważ jedna gałka jest wielkości dwóch, a nawet trzech gałek oferowanych przez niektóre inne lodziarnie. W „lodowym sezonie” codziennie dostępne są najróżniejsze smaki. Tradycjonaliści sięgają zwykle po śmietankę, czekoladę, wanilię i truskawkę. Warto jednak spróbować lodów pistacjowych, snickersa, straciatelli, chałwy, tiramisu, kiwi, zielonego jabłka, mango, słonego karmelu albo ciekawych połączeń tj. czarna porzeczka z bananem.
Cukiernia Godyla na osiedlu Azoty przy ulicy Witosa 1, jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00 a w soboty jest czynna od 07:00 do 15:00.
Cukiernie Godyla
Kędzierzyn-Koźle, ul. Witosa 1
Kędzierzyn-Koźle, ul. Piastowska 4
Kędzierzyn-Koźle, ul. 24 Kwietnia 2
Kędzierzyn-Koźle, os. Pogorzelec, ul. Piotra Skargi 17
Kędzierzyn-Koźle os. Pogorzelec, Galeria Odrzańskie Ogrody
Kędzierzyn-Koźle, os. Piastów, ul. Krzywoustego 16A
Kędzierzyn-Koźle, Śródmieście, ul. Wojska Polskiego 10
Materiał promocyjny
Reklama
Cukiernia Godyla na os. Azoty otwarta. W ofercie pieczywo, pyszne ciasta, torty i rzemieślnicze lody
- 09.10.2020 06:42
Napisz komentarz
Komentarze