Już ponad tydzień temu w Kędzierzynie-Koźlu przy ulicy Wojska Polskiego została otwarta nowa restauracja. O libańskiej kuchni oraz o ofercie Kebab INN, opowiada Joynal Rubel właściciel.
Do Polski przyjechaliśmy już ponad 7 lat temu. Najpierw pracowałem razem z przyjaciółmi w Warszawie, Poznaniu, a od jakiegoś czasu prowadzimy już jedną restaurację w Raciborzu. Przez przypadek trafiliśmy również do Kędzierzyna-Koźla, gdzie postanowiłem otworzyć drugi nasz punkt – opowiada Joynal Rubel.
- Co dobrego zjemy w Kebab INN?
- Wiemy, że Polacy bardzo lubią kebab, ale my oprócz niego my oferujemy jednak dużo więcej. Chcemy zaprosić wszystkich na kulinarną podróż po smakach kuchni libańskiej i śródziemnomorskiej.
- Zapraszamy naszych gości na kanapki, dania z grilla i sałatki. Mamy nadzieję, że wszystkim będzie smakowała nasza shoarma, grillowane szaszłyki i najróżniejsze kebaby. Wegetarianie mogą spróbować naszych kotlecików z mielonej cieciorki, hummusu czy baba ghanouz, czyli pasty z pieczonego bakłażana. Mamy też pyszne sałatki, a do picia polecamy Ayran – jogurt naturalny oraz nektar z mango/guavy. Na pewno nikt nie wyjdzie od nas głodny – dodaje z uśmiechem Joynal Rubel.
- Po obiedzie zapraszamy wszystkich na filiżankę herbaty po libańsku oraz na pyszne ciasto baklawa, które przełożone jest kilkoma warstwami pokrojonych orzechów z miodem.
Kebab INN wprowadził też kartę stałego klienta. Za każde zamówienie otrzymuje się pieczątkę. Po zebraniu dziewięciu, 10 zamówienie jest gratis.
Restauracja Kebab INN znajduje się w samym centrum miasta, przy ulicy Wojska Polskiego. Otwarta jest od poniedziałku do czwartku od 10:00 do 1:00. W piątki i w soboty można ją odwiedzić między 10:00 a 4:00, a w niedzielę mają otwarte do 1 w nocy. Restauracja oferuje też dowóz w godzinach od 11:00 do 20:00.
Kebab INN ul. Wojska Polskiego 7, Kędzierzyn-Koźle Tel. 511582770 www.kebabinn.pl https://www.facebook.com/kebabinnkk/
Prawdziwa kuchnia libańska, shoarma, fajita, hummus, baklawa i oczywiście kebab. Poznajcie Kebab INN z Kędzierzyna-Koźla
- 05.08.2020 16:14
Napisz komentarz
Komentarze