Przed świętami zajrzeliśmy do kuchni! I to jednej z największych w powiecie, bo znajdującej się w Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich w Kędzierzynie-Koźlu, gdzie młodzi kucharze z Opolszczyzny przygotowywali dania kuchni myśliwskiej w oprawie sygnalistów myśliwskich.
Dania smakowały wybornie, poznaliśmy tych, którym potrawy wyszły najlepiej:
1 miejsce – Zespół Szkół Centrum Rolniczego z Głubczyc,
2 miejsce – Zespół Szkół nr 1 w Kędzierzynie-Koźlu, uczennice klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych – Wiktoria Rojczyk i Jagoda Furman,
3 miejsce – Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego ze Strzelec Opolskich.
Wszystkim gratulujemy! Wojewódzki konkurs kulinarny pt. „Kuchnia Myśliwska” zorganizowany został przez Polski Związek Łowiecki Zarząd Okręgowy w Opolu oraz Komisję Edukacji i Kultury Łowieckiej. Laureatom gratulował wicestarosta Józef Gisman.
Przepraszam że zapytam!!! Jakim mięsem dysponowały zespoły kucharzy? Bo o tym ani słowa, jak również jakie potrawy wygrały.
nie dopuszczajcie do młodzieży propagandy tych zwyrodnialców ? następni co będą? gwałciciele,mordercy czy jaka patologia?