Sushi, Sake i zupa Ramen gotująca się 40 godzin. Poznajcie SushiTU, teraz z jeszcze szybszą dostawą

5

SushiTU to miejsce, w którym można zjeść szybki, zdrowy lunch, wykwintną kolację we dwoje, jak również urządzić spotkanie z przyjaciółmi przy pysznych daniach kuchni japońskiej. By trafić w gusta jak najszerszego grona odbiorców, stworzono bogate menu, oferując zarówno proste, klasyczne sushi, jak i nieco bardziej wyszukane kompozycje w stylu fusion.

To jedyna tego typu restauracja w regionie. O tym, że sushi to nie tylko dania z surowej ryby, o zupie Ramen gotowanej przez 40 godzin, o nowym sezonowym menu, o promocjach oraz jeszcze szybszej dostawie opowiada Mateusz Winter, współwłaściciel Restauracji SushiTU z Kędzierzyna-Koźla.

– Co dobrego zjemy w państwa restauracji?

– Podstawą jest oczywiście sushi w najróżniejszych wydaniach. Jednak to nie wszystko. Nazywamy nasze menu streetem azjatyckim. W karcie można znaleźć pyszne pierożki gyoza z kaczką lub wieprzowiną, kurczaka curry, krewetki w migdałach, sajgonki, tatara z łososia oraz menu dla dzieci, a już wkrótce zaprosimy naszych gości na pyszne bułki BAO z szarpaną wieprzowiną. Zachęcamy też, aby spróbować oryginalnej japońskiej Sake oraz wina śliwkowego Choya – zaprasza do odwiedzin Mateusz Winter.

– Czy sushi to tylko dania z surowej ryby?

 – Sushi to potrawa z ryżu zaprawionego octem ryżowym. Choć często kojarzy się rzeczywiście z surową rybą, to może jednak zawierać też mnóstwo innych dodatków tj. owoce morza, grillowaną rybę, wodorosty, warzywa, grzyby czy ziarna sezamu. W ofercie pojawiają się też sezonowe rolki, tak jak obecnie ze szparagami czy truskawkami. Istnieje wiele rodzajów sushi (Sashimi, Nigiri, Hosomaki, Futomaki, Uramaki, Tempury) i wszystkich ich możecie Państwo spróbować w naszej restauracji.

– Dużym zainteresowaniem cieszy się wyjątkowa zupa Ramen?

– Klienci polubili nasze dania na ciepło, a jednym z nich jest właśnie zupa Ramen. Ta unikalna potrawa na kościach wieprzowo – wołowych gotuje się ponad 40 godzin, zawiera mnóstwo dodatków i podawana jest jako danie główne.

– Dlaczego warto was odwiedzić?

– Osoby, które nie próbowały jeszcze kuchni azjatyckiej, na pewno powinny nas odwiedzić chociażby dla odkrycia i poznania nowych smaków. Produkty, których używamy są zawsze świeże i dbamy o to, aby były najwyższej jakości. Tak jak podkreślałem, każdy w naszej karcie znajdzie coś dla siebie. Zapraszamy także wegan, wegetarian oraz osoby, które nie mogą spożywać glutenu. Mamy kilkunastoletnie doświadczenie, ciągle się szkolimy, a dzięki naszym nowym kulinarnym pomysłom wciąż będziemy chcieli zaskakiwać naszych klientów.

 

– Po mieście jeżdżą już dwa wasze samochody, które nazywacie żartobliwie „samurajami”.

–  W związku z epidemią koronawirusa i rosnącym zainteresowaniem dowozem zamówień do domu, zakupiliśmy niedawno dodatkowy samochód. Dzięki mocniejszej dostawie zdecydowanie skróciliśmy czas dostawy zamówień do naszych klientów.

– Na jakim terenie jest możliwa dostawa?

– Dojeżdżamy do klientów w okolicy 15 kilometrów, jednak przy większych zamówieniach od 299 zł, możemy zaoferować dowóz nawet powyżej 30 kilometrów.

– Obecnie macie kilka promocji?

– Przy zamówieniach powyżej 99 zł dostawa jest zupełnie darmowa. Przy odbiorze osobistym dodajemy extra od siebie rolkę z krewetkami w tempurze. Każdy, kto zdecyduje się odwiedzić nas na miejscu (niezależnie od ilości osób) – otrzyma od nas w prezencie lampkę japońskiego wina śliwkowego Choya.

 

SushiTu                                                                                                                       

ul. Sienkiewicza 6

Kędzierzyn- Koźle                                                                                         

Tel. 533113902

www.facebook.com/SushiTU.KedzierzynKozle/

www.sushitu.pl

Menu:

https://www.facebook.com/pg/SushiTU.KedzierzynKozle/menu/?ref=page_internal

http://www.sushitu.pl/

Materiał promocyjny

5 KOMENTARZE

  1. Ziomek co chwilę coś u was zamawia.. Może ja też się skuszę.. Rzadko jadam i zamawiam cokolwiek na mieście, ale muszę przyznać, że zachęcił mnie ten artykuł ;) zobaczymy, może moją ulubioną kuchnią stanie się azjatycka :p

Skomentuj