Rzemieślnicze lody, regionalny kołocz śląski, pyszne ciasta, pieczywo i torty. Otwarcie Cukierni Godyla na ul. Wojska Polskiego

3

Niektórzy kojarzą cukiernię Godyla ze stoiska w Kauflandzie oraz z Galerii Odrzańskie Ogrody. Od niedawna amatorzy słodkości cieszą się także z nowo otwartego punktu przy ul. Wojska Polskiego 10 w Kędzierzynie-Koźlu. O rzemieślniczych lodach, naturalnym zakwasie do chleba i o prawdziwym regionalnym kołoczu śląskim robionym według tradycyjnej receptury opowiada właściciel firmy Beniamin Godyla.

– Wracają upały, więc najpierw proszę opowiedzieć o waszych lodach.

– Są to prawdziwe rzemieślnicze lody. Robimy je sami, wykorzystując lokalne produkty. Nie oszczędzamy na porcjach. Jedna gałka u nas jest wielkości prawie trzech gałek oferowanych przez niektóre inne lodziarnie. Codziennie są dostępne różne smaki i oprócz tradycyjnej truskawki czy śmietanki staramy się zaproponować coś nowego. Czarna porzeczka z bananem, tiramisu, mango, biały sezam, chałwa, słony karmel w białej czekoladzie i sorbety to lody, których naprawdę warto spróbować.

– Co oprócz lodów jest dostępne w państwa cukierni?

– Oczywiście bogata oferta pieczywa i ciast i tortów. Chleb jest robiony na naturalnym zakwasie. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie, mamy chleb tradycyjny, razowy, słonecznikowy, orkiszowy, z mąką dyniową. Posiadamy specjalne pieczywo dla cukrzyków, ale także chleb szwajcar z twarożkiem, tygrysek z siemieniem lnianym czy swojski ze smalcem.

– Kluczowy i najbliższy pana sercu jest tradycyjny kołocz śląski?

– Mieliśmy tę możliwość, aby przywrócić ten tradycyjny wypiek do łask. Nasz kołocz śląski posiada unijny certyfikat gwarantujący najwyższą jakość produktu i posiada też specjalne oznaczenie. Jest to wyrób regionalny i robiony jest według odpowiedniej receptury. Nasz śląski kołocz musi mieć swój rozmiar, może mieć od 2,5 do 3,5 cm wysokości i musi mieć prawdziwy maślany zapach. Posypka, która jest robiona na prawdziwym maśle, a nie na margarynie, daje właśnie ten odpowiedni aromat i co ciekawe, musi być układana ręcznie. Dlatego nasz kołocz jest wyjątkowy. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania, jak smakują wszystkie nasze rzemieślnicze produkty, robione zgodnie z tradycją i na bazie prawdziwych i lokalnych surowców.

Cukiernia- Kawiarnia Godyla przy ul. Wojska Polskiego 10 jest otwarta od poniedziałku do soboty w godzinach od 7:00 do 19:00. Jest czynna także w niedziele od 10:00 do 18:00.

Cukiernia-Kawiarnia Godyla
Ul. Wojska Polskiego 10
Godziny otwarcia:
Poniedziałek – Sobota 07:00 – 19:00
Niedziela 10:00 – 18:00

Publikacja promocyjna

3 KOMENTARZE

  1. Super wszystkie wymienione chleby są robione z tak zwanych prochōw -jest się czym chwalić a kwas w chlebie nie jest żadnym cudem tylko normalnym składnikiem to tak jak bym się chwalił ze do kogla mogla daje jajko

  2. Byłem. Widziałem. ceny z kosmosu. Dziękuję. Nie skorzystam. Pewnie ceny mają powodować uaktywnienie kubków smakowych i zmusić do kupienia.

Skomentuj