Pierogi kresowe, ukraińskie i pielmienie – na wynos i z dostawą do domu. Poznajcie nowe menu Kebab & Gyros

0

Już ponad 12 lat temu na parkingu przy sklepie E. Leclerc został otwarty pierwszy w Kędzierzynie turecki kebab. Miesiąc temu w menu firmy Kebab & Gyros pojawiły się pyszne domowe ukraińskie pierogi, o których opowiada Piotr Bukryj, właściciel.

– Proszę opowiedzieć o nowym menu Kebab & Gyros

– Zapraszamy wszystkie osoby, które chciałyby spróbować prawdziwych „smaków Ukrainy”. Nasza oferta niecały miesiąc temu wzbogaciła się o pyszne pierogi robione przez pochodzącą z Ukrainy panią Natalię. Są to prawdziwe domowe pierogi z cebulką lub/ i ze skwarkami w kilku wydaniach. Największą popularnością jak na razie cieszą się pierogi kresowe, nadziewane ziemiankami z topionym serem oraz ukraińskie – z ziemniakami, twarogiem i cebulką. Pomału uznanie zdobywają też pielmienie, czyli oryginalne ukraińskie pierożki o charakterystycznym kształcie nadziewane mięsem mielonym.

– Staramy się, aby codziennie pojawiły się też pierogi dnia i tu w zależności od sezonu będziecie można skosztować u nas pierogów z owocami, z grzybami i kapustą, ziemiankami pieczarkami i cebulką, ze szpinakiem, twarogiem i mozzarellą i podrobami (płucka/serca). Pomysłów mamy sporo, więc żeby spróbować wszystkich naszych nowości, warto do nas regularnie zaglądać i śledzić nasz profil w mediach społecznościowych – zaprasza Piotr Bukryj.

– Niezmiennie od 12 lat oferujecie też turecki kebab?

– Rozszerzenie oferty o pierogi wynikało z potrzeby rynku oraz z możliwości rozwoju. Jednak cały czas oferujemy to, w czym specjalizujemy się od dwunastu lat, czyli nasz oryginalny turecki kebab.

– Oferujemy mięso z kurczaka oraz wołowo- indycze. Wartym podkreślenia jest to, że mięso sprowadzamy z Niemiec z firmy oferującej prawdziwy turecki kebab. Nie kupujemy gotowych sosów, tylko sami przygotowujemy je na miejscu (paprykowy, czosnkowy, lekko ostry) – zachęca Piotr Bukryj.

– Jaka według Pana jest recepta na sukces?

– Jeśli chodzi o nasze pierogi, to kluczem jest Pani Natalia, która robi pierogi tak jak u siebie w domu na Ukrainie i która od kilkunastu lat pracuje w zawodzie kucharza. W przypadku kebaba staramy się spełniać najwyższe wymogi jeśli chodzi o najwyższą jakość naszych produktów. Dbamy przede wszystkim o świeżość, a potwierdzeniem dobrego smaku, są klienci, którzy wciąż do nas wracają przez ostatnie dwanaście lat.

– W związku z obostrzeniami zamówienia z Kebab & Gyros można realizować na dowóz?

– Pomimo obostrzeń cały czas pracujemy normalnie ale wszystkie zamówienia można odbierać u nas na wynos lub korzystać z opcji dostawy zamówienia do domu. Zamówienia można zgłaszać telefonicznie pod numerem telefonu 536416400 w godzinach od 10:00 do 20:30.

Kebab & Gyros

Parking przy sklepie E. Leclerc, Kędzierzyn-Koźle

Tel. 536416400

https://www.facebook.com/mrkebabkk

https://www.mrkebab-gyros.pl/