Mateusz Gessler gotował z mieszkańcami Kędzierzyna-Koźla w Galerii Odrzańskie Ogrody

0

Jak długo gotować rosół? Jakie powinno być idealne risotto? Jak kupować schab? To tylko mała część zagadnień kulinarnych, które Mateusz Gessler, znakomity restaurator i kucharz, omówił w niedzielę w trakcie wizyty w Galerii Odrzańskie Ogrody. Juror programu „Masterchef Junior” czarował nie tylko swoimi umiejętnościami kulinarnymi, ale również poczuciem humoru.

Aby gotować z Mateuszem Gesslerem, wystarczyło zrobić  zakupy za min. 50 zł, rozwiązać quiz kulinarny i mieć odrobinę szczęścia. W gronie zwycięzców znaleźli się  m.in. Ewa Rajchel, Alan Zieliński i Piotr Struzik i to właśnie oni przyrządzali pyszne dania pod okiem popularnego kucharza.

– Byłam przeszczęśliwa, bo jednym z moich marzeń było właśnie gotowanie z taką kulinarną gwiazdą. Jak tylko dowiedziałam się, że Mateusz będzie gotował w Odrzańskich Ogrodach, od razu postanowiłam spróbować swoich sił – mówi zwyciężczyni konkursu Ewa Rajchel.

Mateusz Gessler choć z wykształcenia jest architektem krajobrazu, zawodowo poświęcił się gastronomii, pielęgnując rodzinne tradycje. Podczas gotowania w galerii Odrzańskie Ogrody zdradził publiczności wiele tajemnic dotyczących sztuki kulinarnej. Z najmłodszymi kucharzami przyrządzał ulubione danie dzieci – hamburgery. Publiczność mogła także spróbować przyrządzanych na miejscu specjałów.

Skomentuj