Kuchenna rewolucja w barze z kebabem. Teraz robią też pyszne pierogi ukraińskie. WIDEO

15

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. W kolejnej odsłonie projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe zajrzeliśmy do niewielkiego lokalu w Kędzierzynie-Koźlu, który w ostatnim czasie przeszedł małą rewolucję i teraz serwuje mieszkańcom pyszne pierogi.

Poznajcie Natalię – Ukrainkę, która zdradziła nam, jak przygotować najlepsze ciasto, świetny farsz i czym różnią się pierogi ruskie, które uwielbiamy od ukraińskich, które ona zna ze swojego domu? I choć była nieco nieśmiała, zapewniamy, że w kuchni kulinarnej śmiałości jej nie brakuje. Poznajcie Piotra, który nie boi się zmian i mimo, że zaczynał 13 lat temu od pierwszego bistra z kebabami w mieście, teraz przygotowuje pyszne pierogi w kilku odmianach. No ale w końcu, do odważnych świat należy! Zobaczcie  ekipę nowej pierogarni w samym centrum Kędzierzyna!

15 KOMENTARZE

  1. Mają tam pyszne pierogi. Do dziś zamawiam na od nich na wynos. Fajna ekipa, pozytywna, powodzenia im życzę! Niech działają jak najdłużej bo w tych czasach trzeba mieć odwagę na biznes gastro.

  2. Słaba lokalizacja. Gdyby restauracja miała front od Wojska Polskiego to na pewno zawitałby tam więcej osób. Ale jedzenie w porządku i w dobrej cenie.

  3. A i jeszcze wskazówka dla właściciela. Niech się oznaczy na mapach google, doda godziny otwarcia, menu, założy Facebooka itd. W obecnych czasach jak cię nie ma na Facebooku, nie idzie cię znaleźć na mapach to sporo się traci. Sam często sugeruję się opiniami z map i na ich podstawie wybieram gdzie zjeść. Kebeb po sąsiedzku działa dosyć krótko a ma ponad 300 opinii które pomogą innym się zdecydować aby tam zjeść.

  4. Ja niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego o tym lokalu. Zamówiłem tam pierogi ruskie z dowozem. Pan przyjechał 30min po umówionym czasie, a pierogi były rozgotowane.

  5. Pan właściciel powinien sprawdzić smak pierogów w innych miejscach np. u mojej teściowej która pochodzi z Ukrainy. Byłem u nich próbowałem wszystkich pierogów i trzeba nad nimi popracować – z całym szacunkiem dla Pani kucharki która się bardzo stara.
    Proponuję Panu ogłosić konkurs na najlepsze pierogi w mieście i od wygranych wziąć przepis, proszę nie szukać w okolicznych lokalach ponieważ w okolicy z pierogami jest porażka.

  6. Ta nazwa „Gastronomia Do Zobaczenia” brzmi trochę, jakby miasto nie chciało usług gastronomicznych w mieście. W restauracji jeszcze nie byłem, chociaż zamierzam w wolnym czasie.

  7. Zawsze tam był dobry kebab i teraz mega dobre pierogi .Szkoda że takie miejsca są nie doceniane,z dobrą kuchnią za normalne pieniądze.

  8. Bardzo spoko ten cykl gastronomiczny, oglądam od początku. Dobra robota. No i wybieram się po pierogi, kebaba już tam jadłem i byl pyszny :-)

  9. Ciekawe, jak tam byłem to i pierogi ukrainskie i piermienie wyglądały jak robione na maszynie a smak też nie rozwala, puki co moim liderm są pierogi że sklepu u cybisa robione chyba w karczmie Freda.

Skomentuj