Gotują z sercem, żeby było jak u mamy. Prawdziwy śląski obiad w Karczmie u Freda. WIDEO

21

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. Pierwsza odsłona projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe została ciepło przyjęta i spotkała się z dużym zainteresowaniem. W drugim odcinku gościmy w jednym z najbardziej znanych lokali w Kędzierzynie-Koźlu – U Freda. To karczma z tradycją i historią. Przekonajcie się, że kuchnia śląska, przygotowywana z wielką pieczołowitością potrafi przetrwać nawet najgorszy czas. I nie trzeba tu zmieniać żadnego menu, bo te smaki bronią się same, również w wersji na wynos. Poznajcie niezwykłego człowieka – maratończyka, dla którego długi dystans to nie problem, dlatego mimo pandemii lokal funkcjonuje nadal i serwuje mieszkańcom naprawdę pyszną kuchnię.

21 KOMENTARZE

  1. Odwiedziłem tą karczmę wiele razy. Zachwycające jedzenie, świeże mięso i starannie przygotowane zupy (nie z torebki)

  2. Fred trzyma poziom, ale pierwszy raz miałam okazję zobaczyć go z bliska, bo mimo, że tam jadłam to nie widziałam go na oczy. Ma dużą wiedzę. Bardzo fajny projekt i dobrze się to ogląda.

  3. Bardzo fajny projekt starostwa, pierwszy raz coś takiego widzę choć karczmę znam to teraz jakby wróciły mi wszystkie wspomnienia a miałem tam wesele

  4. Alfred co do rolady to u mnie i nie tylko, kiełbasę, boczek, ogórki i cebulę kroi się w długie paski na całą długość, a jak są dobre wędliny to nie trzeba żadnej mielonki dokładać.

  5. Brawa dla restauratorów za siłę i wytrwałość. Mimo tego jak PiS maltretuje waszą branżę dzielnie „dajecie radę”. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego normalnego!

    • Ciebie to chyba zmaltretowali całkowicie, sądząc po tych dyrdymałach. Już masz jakiegoś jobla na punkcie tego PISu plafonie.

  6. Karczma ok, ale jaką rolę odegrał tam Lecibil ? jest rzecznikiem Starosty czy Pana Freda, chyba, że został ekspertem kulinarnym i robi to poza godzinami pracy w Starostwie to ok,

Skomentuj