Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
środa, 25 września 2024 06:25
Reklama
Reklama

Pasja ma słodki smak. Poznajcie Sweetanię i jej cukiernicze królestwo w Pracowni Tortów Artystycznych

Pasja ma słodki smak. Poznajcie Sweetanię i jej cukiernicze królestwo w Pracowni Tortów Artystycznych
Najlepsze składniki, szczypta fantazji, garść talentu, a wszystko to okraszone pasją i suto zakropione przyjemnością. Takie połączenie serwuje Sweetania - Pracownia Tortów Artystycznych w Kędzierzynie-Koźlu, która zaprasza do świata niezwykłych wypieków.

Anna Syguła z wykształcenia Politolog, z zawodu pracownik administracyjno-biurowy, a z zamiłowania cukiernik, odkryła w sobie pasję, jaką jest pieczenie, dzięki swoim dzieciom .  Zainteresowanie postanowiła rozwijać, udoskonalać i w końcu podzielić się miłością do cukiernictwa z innymi.

- Przyszedł taki moment w moim życiu, że pomyślałam sobie, dlaczego nie robić tego, co tak naprawdę kocham. Postanowiłam otworzyć w naszym mieście Pracownię Tortów Artystycznych i zaprosić innych do mojego słodkiego świata – mówi Anna Syguła.

Pracowania Sweetania zajmuje się projektowaniem i tworzeniem tortów artystycznych na zamówienie. Nie ma wyzwania, którego nie podejmie się Ania: tort z Kubusiem Puchatkiem, Minionkiem, a nawet podobizną Lorda Vadera... Łączenie różnych smaków i poszukiwanie nowych, mniej znanych, to bez wątpienia mocna strona Pracowni Tortów Sweetania.

Wypieki wykonywane są z produktów naturalnych, nie jak to często ma miejsce, z gotowych sztucznych mieszanek.

- Staram się używać naturalnych produktów, aby moje wypieki był jak najbardziej zbliżone do tradycyjnych. Piekę tak jak kiedyś piekły nasze babcie – dodaje Anna Syguła.

W dniu otwarcia Pracowni Tortów Artystycznych Sweetania przy ul. Limanowskiego 1 w Kędzierzynie-Koźlu  odbyła się degustacja. Można było spróbować różnych smaków i wyrobić sobie zdanie na temat oferowanych  tortów.  Następnie przez pierwsze dwa tygodnie można było spróbować słodkości przygotowanych przez Anię. Każdy dzień tygodnia to spotkanie z innym smakołykiem: muffinkami, ciasteczkami, bezami i innymi. Obecnie torty i ciasta przygotowywane są tylko na zamówienie.

- Póki co wypieki odbierane są przez klientów w indywidualnie ustalonym terminie i nie ma możliwości spożywania ich na miejscu, lecz sposób funkcjonowania pracowni wciąż ewoluuje. Biorę pod uwagę oczekiwania i sugestie klientów. Być może pewnego dnia Sweetania stanie się również klimatyczną kawiarenką - dodaje.

Kulinarne dzieła Ani Syguły można obejrzeć na Facebooku na profilu FB Sweetania.


gooddd www

gooddd www

dd

dd


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Magda 05.04.2017 20:44
Superpozytywna osoba. Życzę powodzenia w pracy i w dążeniu do celu. Bardzo dobry pomysł. To wielkie szczęście robić to co się kocha i osiągać sukcesy:}

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
PRZECZYTAJ